Medlemskap i gave

Gavekort
Gavekort fra Besteforeldrenes klimaaksjon med vakkert motiv laget av billedkunstner Tone Toft: "Ærfuglens frykt"

Mange ønsker å gi medlemskap i BKA som gave til venner og slektninger. Og nå kan vi endelig tilby en god ordning, forteller organisasjonssekretær Silvia Leine. – I all enkelthet består det av et gavekort som mottakeren selv velger om skal innløses i form av medlemskap. Forhåpentlig en hyggelig overraskelse for de fleste!

Silvia forklarer at regelverket for frivillige organisasjoner er slik at ingen kan meldes inn noe sted uten at de selv har godkjent det på forhånd. – Vi har tidligere hatt en slik mer stivbent ordning. Men noe av poenget med en gave er jo at det skal være en overraskelse, så her måtte vi bare finne på noe smartere! Den nye ordningen ser du her: https://bkagave.forening247.no/gavekort

Gavekortet er laget av billedkunstner og besteforeldreaktivist Tone Toft på Brasøy i Helgeland, og trykt på godt papir i størrelse 15 X 15 cm. Fint å henge på kjøkkenveggen for den som får det tilsendt – enten man ønsker å innløse det i et medlemskap eller ikke.

Tone er stolt over å kunne bidra på denne måten, og er selv spesielt glad i bildet «Ærfuglens frykt». – Det henger her i stua mi og betyr mye for meg. Når jeg padler kajakk her i Brasøyarkipelet om våren er det ærfuglen jeg ser frem til å oppleve – når den samler seg i store flokker på havflata og Ea lar seg kurtisere av Ekallen! Det er vårens store eventyr!

Bildet taler for seg, men Tone har også skrevet et dikt til det som står trykt på baksida av gavekortet:

ÆRFUGLENS FRYKT

Hvor stille kan en ærfugl svømme
i havet
når riggene har tatt seg til rette

for de skriker opp
stadig vekk skriker de opp
som rykket ut av sin
tidløse stillfarne mumling

det vil gå over, sier vi

de har bare ikke blitt vant til
installasjonene
og supplyskipene
og rørledningene
og kranene
og støyet
og slammet
der ute

og de er enda ikke blitt trygge på
at det ikke er dem menneskene er ute etter
med sine opphetede aktiviteter
i havgapet

for riktignok har ærfuglen alltid vært
avhengig av menneskenes omsorg og ivaretakelse
om våren
når de går på land på øyene og skal ligge på reir
og det er ørn og stormåke i lufta
og mink på bakken

men menneskene på plattformene
stoler de enda ikke på

 

 

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Bjørghild des Bouvrie | 18.05.2022

    Festlig, Tone!
    Både maleriet med ærfuglen og diktet om samme vakre fugl leder tankene våre til den vidunderlige naturen som vi med all vår kraft bør beskytte, ikke bare mot ørn og måke og mink, men mot de uvettige skader vi selv påfører klodens klima.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*