• EMNER:
  • PUBLISERT:
    mandag 10. feb 2020
  • AV:
    Redaksjonen

– Et personlig engasjement

svein-tveitdal-agder 2

- Svein Tveitdal er tidligere FN-direktør. Veteran i Besteforeldrenes klimaaksjon.

Svein Tveitdal er et velkjent navn i Besteforeldrenes klimaaksjon. Det de færreste er klar over, er at han også figurerer høyt på lista over verdens mest innflytelsesrike klima-stemmer. I et portrettintervju i Agderposten får vi vite mer om hvordan der er blitt slik, og hva engasjementet bunner i. «Det er jo stas at en 73 år gammel bestefar fra Froland kan være en viktig influenser i dag, smiler han.»

Vi er inne i skauen i Froland. Der sørger Svein Tveitdal for at snart 300.000 følgere følger med på hans oppdateringer på nettet. Plutselig er det en helt ny generasjon som er opptatt av det 73-åringen har brukt en lang yrkeskarriere å formidle.

– Klimaendringene skjer i en vanvittig fart. Likevel det er akkurat som tiden går så sent at vi tilpasser oss endringene på et vis. Det er skremmende, forteller Tveitdal.

Hjemme på familiegården langt inne i Frolands skoger har det vært en usedvanlig mild januar. Forskere bekymrer seg, mens andre jubler. Svein Tveitdal har brukt hele livet på å forstå, diskutere og forske på klimaet. Både som FN-byråkrat, bestefar og klimaaktivist.

– Klimaet endrer seg i en vanvittig fart, det er ikke noe å diskutere. Vi har utrolig dårlig tid på å redde kloden. Hvis vi fortsetter i samme spor som nå, er vi på vei inn i en miljøkatastrofe, ikke bare en krise.

Les hele portrettintervjuet i Agderposten her.

Svein Tveitdal var leder for kampanjen Klimavalg 2013.

">
Spre kunnskap –
del denne saken!

!Vær den første til å kommentere

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*