Bli med på Arendalsuka!

Arendal Besteforeldreaksjonen

Besteforeldre i Arendal: Dagny Nyfelt, Svein Tveitdal og Ellen Schei Tveitdal ønsker alle aktivister velkommen til byen i august.

I august strømmer tusener samfunnsengasjerte mennesker til Arendal. Blant dem er Besteforeldrenes klimaaksjon, som samarbeider med NU, Naturvernforbundet og Miljøagentene. IKEA stiller med gratis buss for barna, forteller leder i Oslo-laget, Linda Parr, som håper på mange besteforeldreaktivister. – Det er valgår, og vi trenger å minne politikere og velgere på hva som er jobb nr 1 i 2019.

Linda Parr på Arendalsuka 2018

Super-tirsdag med miljøagenter
IKEA er opptatt av at bussen de sponser, blir fylt opp. Miljøagenter fra hele landet er velkommen, og gratisturen går fra Oslo. Det blir en påmeldingsfrist før skolen slutter. Mobilisering av besteforeldre tirsdag 13. august – vår felles «super-tirsdag» – blir viktig, spesielt gjelder det de som bor på Sørlandet, understreker Linda Parr.

– Jeg tenker på dette som en super solidaritetsdag, med en flott markering av kampfellesskapet mellom barn og eldre. Vi begynner klokka 12 med klimavandring fra jernbanetorget langs ulike ruter mot torvet i Arendal sentrum. Deretter blir det stort arrangement på torvscenen med Barnas klimapanel, med appeller, allsang, utspørring av politikere og mye mer. Se det offisielle programmet for Arendalsuka: Hør på barnas krav til klima og miljø!

Overrekking av opprop
Sammen med Natur og Ungdom og Naturvernforbundet er Besteforeldrene i full gang med å samle støtte til oppropet for at Norge skal slutte å lete etter olje og gass. Det vil bli overrakt regjeringen under et stort arrangement onsdag 14 august. Direktør for Bjerknessenteret for klimaforskning, Tore Furevik, vil innlede til debatt mellom ungdomspolitikere. Se programmet: Styrer norsk oljepolitikk mot klimakatastrofe?

«Skal festtalene om et grønt skifte bli til virkelighet, må vi få fart på omstillingen. Da er det jo helt vilt at regjeringen legger opp til enda mer leteaktivitet for olje- og gassnæringen i nordområdene. Vi må kutte utslipp med 45 prosent innen 2030 for å nå 1,5 gradersmålet og komme i null med utslippene i 2050. Da tåler ikke klimaet enda mer utvinning av fossilt brensel.» Tore Furevik til Bergens Tidende 13.12.2018.

Stand hele uka
Besteforeldreaksjonen har tatt på seg å stille med bemannet stand gjennom hele uka, fra mandag til fredag. – Så langt har vi 15 medlemmer som har meldt seg på for dette, sier Linda, som gjerne vil bli kontaktet av flere som kan tenke seg å være med. Hun forteller at årets stand også vil ha en egen humle-utstilling. – Det er humlevenn Bodvar Sonstad fra Beitostølen som står for dette, som vi tror vil ha bred appell i en tid der mange er bekymra ikke bare for klimaet, men for framtida for våre viktige hjelpere insektene. Alt dette henger jo sammen, selvfølgelig.

For mer informasjon, og for flere som kan tenke seg å bli med til Arendal og gjøre en innsats, kontakt Linda Parr. Vi ordner privat overnatting for dem som ønsker, ved påmelding innen 10. juni.  famparr@online.no

Forhåndsreklame i Agderposten 20. mai. Foto: Irene Hegge Guttormsen

 

">
Spre kunnskap –
del denne saken!

1kommentar

  1. Bodvar Sonstad | 27/05/2019

    Dette skal bli en flott og interessant og hektisk uke for «besteforeldrene» sammen med våre samarbeidspartnere!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*