I rute med årets landsmøte

BKA Oslo mai 3

Besteforeldrene i Oslo inviterer til landsmøte 2019. Her i førstemaitog 2018.

Landsmøtet i Besteforeldrenes klimaaksjon er i år lagt til Oslo, helga 21-22 september. Kristin Aspelund leder planleggingsgruppa og forteller at mye er på plass alt. Det blir både hyggelig og interessant, lover hun. Gode foredrag og diskusjoner – og tid og rom for å drøse litt innimellom. Hovedtema for møtet har nærmest gitt seg selv: Hvordan føre klimakamp i oljelandet Norge, fram mot 2030?

Alle kan bli med
Nå gjelder det at folk merker seg tidspunktet og holder av denne helga. Alle medlemmer er velkommen, og vi håper på like god oppslutning som i Bergen i fjor, sier Kristin Aspelund. Selv er hun gammel landsmøte-traver, men håper å se mange nye fjes på Haraldsheim der møtet holdes, – og der det også er mulig å overnatte hvis man ønsker. Det kommer mer informasjon om dette senere på våren, også med tilbud om privat overnatting.

Anne Karin Sæther

Klimakamp i oljelandet
Landsmøtene til Besteforeldreaksjonen er ikke bare årsmøtesaker med valg og vedtak, men et levende politisk verksted. Denne gangen har vi vært så heldige å få Anne Karin Sæther som foredragsholder ved åpning av møtet lørdag. Hun ga i 2017 ut boka «De beste intensjoner: Oljelandet i klimakampen».

Sæther har bakgrunn fra NRK og Dagsavisen. Hun har vært kommunikasjonssjef i Bellona, og er nå politisk rådgiver i Utdanningsforbundet. Foredraget har hun kalt: «ET KLIMAVENNLIG OLJELAND?. Hvorfor ser norsk klimapolitikk ut som den gjør? Kan Norge være et oljeland og et ledende klimaland på samme tid?»

Dette tenker vi er helt grunnleggende spørsmål med tanke på å stille de riktige krav til våre politikere, sier Kristin Aspelund. Det passer også godt med at vi har valgt å sette av søndagen til diskusjon og gruppearbeid om BKAs prioriteringer og profil. Utgangspunkt her vil være strategi-dokumentet som ble vedtatt i 2018: «Besteforeldrenes klimaaksjon – hva vil vi?»

Planleggingsgruppa består av Kristin Aspelund, Birthe Nielsen, Unn Nilsen og Halfdan Wiik. Hvis du har spørsmål om noe som angår landsmøtet, må du gjerne ta kontakt:
kristin.aspelund@hotmail.com tlf 951 33 575

Møteplassen Haraldsheim vandrerhjem ligger på Grefsen i Oslo, fire km fra sentrum.

">
Spre kunnskap –
del denne saken!

!Vær den første til å kommentere

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*