Bok om klimaglede

Brita-og-epletre

Brita Helleborg fra Porsgrunn tror at vi i besteforeldregenerasjonen kan spille en vviktig rolle i klimakampen. Sammenlignet med de yngre har vi bl.a. mer fritid – som hun selv nå har brukt til å skrive og utgi bok. «Klimaglede» heter den, og med en beskrivende undertittel: «En håndbok i å leve miljøvennlig – helt fri for dårlig samvittighet».

Brita Helleborg er sivilingeniør i kjemi, og klimaaktivist siden 2015, da hun oppdaget Besteforeldrenes klimaaksjon. Hun hadde nettopp blitt bestemor til vesle Njord, og syntes det var fantastisk, sa hun. – Men derfor liker jeg ikke ordet bekymret, det gir meg en ekkel følelse av vanmakt. Det er klart vi skal gjøre noe med klimaproblemene nå, for å unngå at Njord og hans generasjon skal få det veldig tøft i framtida. Vi er nødt å tro at dette skal vi lykkes med!

Etter den tid har hun vært med og gjort seg mange erfaringer med klimakamp i praksis. Hun tror hun er blitt litt klokere, sier hun. – Målgruppen for boka jeg nå har skrevet er mødre og bestemødre som tenker slik jeg gjorde før jeg oppdaget at det er vi vanlige folk som må kreve at politikerne skal ta vare på klimaet.  Det er altså meg i 2014 eller tidligere. De leserne jeg tenker på er ikke minst de som tror at det er noen andre – politikerne, næringslivet, de med makt – som må ta ansvar for klimaet.

– Jeg har lest mye hjerneforskning, og det er blitt veldig tydelig for meg at dersom vi skremmer folk (med klimaet eller noe annet), så oppnår vi ikke handling. Denne boka gjør det den kan for å nå folk der de er, helt uten pekefinger eller anklagelser.

Hun forteller at hjernedelen av boka er kvalitetssikret av professor Linda Hildegard Bergersen, og klimadelen av Bjørn H. Samset ved Cicero Senter for klimaforskning.

– Dette er ikke boka som forteller deg helt konkret om alle de klimavennlige tingene du kan velge å gjøre. Det finnes det en haug andre bøker som gjør. Denne boka hjelper deg til å få styr på hjernen, slik at det blir mulig å velge ting som gjør deg gladere og åpnere for ny kunnskap. Du får mot til å finne ut hvordan ting egentlig henger sammen. Hensikten er at du skal oppdage at det kanskje ikke er så håpløst likevel!

Boka kommer ut i midten av januar, og vil koste 299 kr. Men det er mulig å forhåndsbestille direkte hos Brita, for medlemmer av Besteforeldrenes klimaaksjon. Mail til brita.helleborg@gmail.com, så sender hun deg bøker til XXX kr per stk, fraktfritt.

Mer om «Klimagleder» her: https://www.britahelleborg.no

«Brita Helleborg sin bok om klimaglede gjør deg glad når du leser boken og du får straks følelsen av at du kan være med å bidra på en god måte. Til beste for deg og dine og de kommende generasjoner.» – Linda Hildegaard Bergersen

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*