Blir du med på Arendalsuka?

Tredje uka i august er det igjen politisk festival i Arendal. Besteforeldreaksjonen har i flere år vært aktive og synlige under uka, der vi har vervet nye medlemmer fra hele landet. Denne gangen blir det felles stand med Naturvernforbundet fra tirsdag 15. til fredag 18. august. Det trengs folk til å bemanne standen, og organisatorene håper at mange medlemmer vil ta turen også i år. For den miljø- og klimaengasjerte er det flere interessante arrangementer hver dag under hele uka.

Les mer…

1kommentar

Mot en friskmeldt planet

Arendal torsdag 18. august: – Velkommen til det viktigste arrangementet på Arendalsuka, sa Lars Haltbrekken, leder i Naturvernforbundet til de rundt hundre frammøtte på «Det står om livet» – der hans organisasjon, sammen med Fagforbundet, Handel og Kontor, Norsk Tjenestemannslag og Besteforeldreaksjonen hadde fått med seg forskere og ulike samfunnsaktører for å snakke om veier til en friskmeldt planet. Senere samme dag møttes de igjen på Besteforeldrenes klimapub, til nye samtaler og debatt. Konsert med den samfunnsengasjerte Birgitte Grimstad og allsangkveld med Ola Dimmen avsluttet dagen.

Les mer…

1kommentar

Besteforeldre på post!

Arendalsuka er i gang, og Besteforeldrene markerer seg sterkt og tydelig også dette året. Den store dagen er torsdag, sier Ellen Schei Tveitdal fra lokallaget i Aust-Agder. Da er det teltmøte i samarbeid med flere andre organisasjoner – og så vår egen klimapub der alle miljøengasjerte er invitert til å delta i debatter, konsert og allsang. Birgitte Grimstad og Ola Dimmen er allerede i gang med øvingene, kan Ellen fortelle. Selv har hun vært på stand, sammen med folk fra hele landet. – Det gjelder å vise bredde og at vi står for det vi mener. Og så er det jo så sosialt og hyggelig når vi er en hel gjeng sammen slik vi har vært i dag!

Les mer…

1kommentar

Velkommen til Arendal!

Arendalsuka nærmer seg og torsdag 18 august er dagen alle klimaengasjerte bør merke seg. I det store teltmøtet på torget vil du fra kl 14 få anledning til å høre og møte engasjerte folk fra fagbevegelse og arbeidsliv, miljøbevegelse og forskning, som viser oss veier til en friskmeldt planet. På Besteforeldreaksjonens klimapub fra kl 17 og utover kvelden treffer du Birgitte Grimstad med gitar og sang, og den tidligere mangeårige lederen av Fagforbundet, Jan Davidsen, som nå er leder av Pensjonistforbundet – for å nevne noen. Hele uka står Besteforeldrene på stand, sammen med gode allierte i klimakampen.

Les mer…

3kommentarer

Kommer på klimapub i Arendal

jan davidsen 1På Besteforeldrenes klimapub på Café Lindvedske  18 august – Arendalsuka torsdag kveld – møtes miljøbevegelse og fagbevegelse og kulturarbeidere. Hit kommer også den tidligere mangeårige lederen av Fagforbundet, Jan Davidsen, som nå er leder av Pensjonistforbundet. Dagens eldre har utrolig mye å bidra med, sier han. – Mange av oss har bra økonomi, god helse, god utdanning, en mengde allsidig erfaring ikke minst. Hvis alt dette, sammen med den begrunnede uro for framtida, kan omsettes i politisk energi, vil vi ikke bare bli bedre til å løse aldersrelaterte samfunnsoppgaver, men også store felles utfordringer som klima.

Les mer…

!Skriv en kommentar

På’an igjen med Arendalsuka

Tredje uka i august er det igjen politisk festival i Arendal. Det offisielle programmet er noe mindre preget av miljø- og klimasaker enn tidligere, sier Ellen Schei Tveitdal i lokallaget av Besteforeldreaksjonen. Men derfor er det jo ekstra kjekt å kunne fortelle at vi for vår del satser like friskt som før. Vi samarbeider med Naturvernforbundet, Fagforbundet og flere andre om et stormøte 18. august. Dessuten har vi stand hver dag og egen klimapub med blant andre Birgitte Grimstad og hennes gitar – i år som i fjor. Det gleder jeg meg veldig til og håper det kan være med og friste riktig mange engasjerte besteforeldre til å ta turen hit.

Les mer…

!Skriv en kommentar

Forpliktet til en rettferdig avtale

midttømmeJeg er kjempestolt over dette nye trepartsamarbeidet – med kirka, fagbevegelsen og miljøbevegelsen, sa biskop Ingeborg Midttømme etter «klimaseilasen» fra Grimstad til Arendal 13. august. Besteforeldreaksjonen var blant dem som var invitert med på klimapilegrimsferden, der deltakerne forfattet en felles uttalelse til norske politikere. Der krever vi blant annet at Norge reduserer den fossile energiproduksjonen, og at Statoil trekkes ut av tjæresand. «Vi representerer en bred, folkelig allianse som er villig til å gå en ekstra mil for klimaet. Vi ber dere som politikere om å gå sammen med oss. Bli med oss i mobiliseringen til støtte for en rettferdig klimaavtale.»

Les mer…

!Skriv en kommentar

Med iskant og klimadrage i Arendals gater

I dag slo Besteforeldrenes klimaaksjon til med fargerikt gateteater på Arendalsuka. Selveste iskanten dukket opp, og viste hva som kan skje hvis norske myndigheter står fast på sine planer om oljeutvinning i arktiske farvann – ytterligere iskollaps kan åpne nye muligheter for oljeindustrien og dens lobbyister. Men er det dette vi vil? Så fulgte klimadragen «Paragriffen» som ble båret og sunget gjennom bygatene. Et symbol på vår avhengighet av naturen og vårt stadig sterkere behov for å arbeide méd og ikke mot livskreftene, forklarte tekstilkunstnerne Marthe Sveen Edvardsen og Elisabeth Medbøe, som har samarbeidet med Besteforeldreaksjonen.

Les mer…

1kommentar

Framtida er nå

tra¨¨– Og alle var enige om at det hadde vært en strålende dag! For Besteforeldrenes klimaaksjon kan første dag av Arendalsuka oppsummeres som den gamle skolestilen. På stand med godt besøk og mange nye medlemmer, på klimapilegrims-seilas fra Grimstad, i kirka med barn og sang og appell, og med avslutning i smekk full klimapub som vertskap for viktig boklansering, med mer sang og musikk. Styreleder Halfdan Wiik er mer optimist enn noen gang, sier han. Det skjer så mye på grasrota, og stadig flere skjønner at det må handles – og etterlyser handling. Så langt henger politikerne våre etter. Men verden er i forandring …

Les mer…

!Skriv en kommentar

Offensive besteforeldre på Arendalsuka

Denne uka er det igjen politisk festival i Arendal. Programmet for 2015 er noe mindre preget av miljø- og klimasaker enn tidligere, sier lokallagsleder Ellen Schei Tveitdal i Besteforeldreaksjonen. Derfor er det jo ekstra kjekt å kunne fortelle at vi for vår del satser som aldri før. Vi samarbeider både med Miljøagentene og Naturvernforbundet, har stand hver dag og deltar i flere arrangementer. Vi skal ha gateteater og appeller og kulturkveld på egen klimapub med blant andre Birgitte Grimstad og hennes gitar. Og så har vi fått æren av å lansere den nye boka om grønne arbeidsplasser – «Broen til framtiden» – i samarbeid med fagbevegelsen.

Les mer…

!Skriv en kommentar