Julegave til Besteforeldreaksjonen?

Liker du Besteforeldrenes klimaaksjon? Vil du være med og gi oss litt ekstra drahjelp? Vipps oss noen kroner da vel, oppfordrer styreleder Steinar Høiback. Når vi nå har fått eget Vipps-nummer, er det gjort på et øyeblikk. – Det koster å drive frivillig arbeid, selv om ingen av oss i Besteforeldreaksjonen får noen form for godtgjørelse, understreker Steinar. Det er så enkelt at jo bedre vi er økonomisk rustet, desto mer kan vi utrette for barna og en trygg framtid.

Les mer…

!Skriv en kommentar

Besteforeldre mot atomvåpen

Besteforeldrenes klimaaksjon var godt representert i fakkeltoget i Haugesund i går, for å hylle fredsprisvinnerne i ICAN. – Atomvåpnene er den andre store eksistensielle trussel mot oss alle og våre barn og barnebarn, ved siden av klima, sa Ståle Pedersen i sin appell. Skal vi som besteforeldre ta oss selv og vårt engasjement på alvor, så har vi ikke noe valg: Vi må delta i den globale kampen for å stigmatisere og forby de mest inhumane våpen som finnes.

Les mer…

2kommentarer

– Trengs et helhetsperspektiv

I løpet av de siste tiåra har velstandsveksten skapt en så rask forringelse av klodens miljø at det er grunn til å tvile på om det vil være overlevelsesmuligheter igjen for våre barnebarn, uansett hvilke løsninger vi måtte finne på klimaproblemet, hevder Erik Dammann i en ny artikkel. Store matjordressurser er ødelagt og truet, det samme er verdenshavene ved blant annet plastforsøpling. Bare siden 1970 har vi utryddet over halvparten av alt dyreliv på planeten!

Les mer…

3kommentarer

Hva skal jeg gi til jul…?

Gi et medlemskap i Besteforeldreaksjonen! Den perfekte julegave til venner og bekjente som har «alt», sier Bjørghild des Bouvrie. Hun er organisasjonssekretær og sørger for at gavebrevet kommer fram i tide. – I det siste har vi hatt en betydelig medlemsvekst, forteller hun. Men vi må bli enda mange flere hvis vi skal få større innflytelse i opinionen, og politikerne til å ta de grep som må til for at verdens barn og våre etterkommere skal ha en trygg framtid!

Les mer…

1kommentar

Globalt perspektiv på Røros

Ein innbyggjar på Røros har like stort ansvar for det globale klima som ein innbyggjar i Oslo eller New York, understreka Svein Tveitdal i sitt foredrag for Folkeakademiet i Bergstaden tirsdag denne veka. Målet for berekraftig utslepp er på 1 tonn CO2 per innbyggjar i 2050, med kortsiktige mål som harmonerar. Den tidligare FN-direktøren var invitert saman med Ola Dimmen frå Besteforeldrenes klimaaksjon, som i tillegg til foredrag bidrog med musikk og song.

Les mer…

!Skriv en kommentar

Ta vare på vintergleden

Etter et positivt møte med Norges Skiforbund tidligere i høst håper Besteforeldrene å kunne bidra til å dra flere grupper med i klimakampen. En hel friluftskultur er truet hvis utviklingen får lov å fortsette, sier vinterentusiast og besteforeldreaktivist Steinar Winther Christensen. På vegne av lokallaget i Oslo har han nå også henvendt seg til Skiforeningen – med samme budskap: «Vi trenger at alle gode krefter står sammen for å ta vare på vårt vinterklima slik vi kjenner det.»

Les mer…

!Skriv en kommentar

Stor interesse for klimasøksmålet

Det var tydelig stor interesse for klimasøksmålet og den kommende rettssaken da Besteforeldreaksjonen hadde sin månedlige aksjonsdag foran Stortinget sist fredag. Mer enn 20 medlemmer hadde funnet veien til Eidsvolls plass med sine buttons og røde hatter, og til sammen ble det delt ut 1100 løpesedler. – Det er ny rekord, forteller lederen i lokallaget, Linda Parr. Særlig stor interesse var det ved Oslo Tinghus der løpesedlene virkelig fikk bein å gå på.

Les mer…

1kommentar

På dagsorden framover

Besteforeldreaksjonens årsmøte 23. september skulle ta stilling til en rekke forslag om hva som bør stå på foreningens dagsorden i året som kommer. Mest diskusjon skapte et forslag om å arbeide for innføring av avgiftssystemet «Karbonavgift til folket» (KAF), der meningene er sprikende og flere hadde prinsipielle innvendinger. Et kompromissforslag ble vedtatt, mot et flertall i sentralstyret og ledelsens ønske. Årsmøtet ga full støtte til de øvrige forslag.

Les mer…

!Skriv en kommentar

På besøk i Stortinget

En gruppe fra Besteforeldreaksjonens styre var i dag invitert til møte med noen av SVs representanter på Stortinget. – Vi satte stor pris på denne invitasjonen med mulighet for å presentere vårt syn og komme med innspill på saker vi mener blir viktige de fire neste årene, sier styreleder Steinar Høiback, som håper at andre partier vil følge Sosialistisk Venstrepartis eksempel. Hvis ikke, får vi vel invitere oss selv til samtaler med dem, tenker jeg!

Les mer…

5kommentarer

Nye koster i BKA-styret

Steinar Høiback ble på årsmøtet gjenvalgt som styreleder. Med seg i styret får han tre nye medlemmer, i tillegg til de fem som blir med videre: Gro Nylander (Oslo), Gunnar Kvåle (Os/Bergen) og Nina Weidemann (Trondheim). Det gir oss en vel balansert styringsgruppe, sier valgkomité-leder Grethe Horn Mathismoen, som selv har vært styremedlem gjennom mange år. – Rett kjønnsfordeling og bra geografisk spredning er en forutsetning når en slik gruppe skal settes sammen.

Les mer…

1kommentar