Hva vil vi med Besteforeldreaksjonen?

På lokallagssamlinga med deltakere fra hele landet innledet Gunnar Kvåle til en bred diskusjon om Besteforeldreaksjonens formål og arbeidsmåte. Et av spørsmålene som ble tatt opp var om BKA bør bli mer utfordrende med skarpere krav til politikere og myndigheter. Men også om vi bør ha mer direkte kontakt med politikere og partier. – Det var en åpen diskusjon uten konklusjoner, sier Kvåle. Men av og til er det nettopp dét vi trenger for å komme videre.

Les mer…

!Skriv en kommentar

Uakseptabel risiko

De fleste i Norge kjenner til klimatrusselen og vet at noe må gjøres. Likevel skjer det veldig lite, og velgerne fortsetter å stemme på business as usual-partiene. Derfor kan jeg ikke skjønne annet enn at det må være noe galt med måten vi snakker om klimaproblemene, sier Ola Dimmen. Denne helga deltok han på Besteforeldrenes klimahandlings-seminar og argumenterte for at vi må snakke mer om risiko. Det er et begrep folk kjenner og forstår, mener han.

Les mer…

4kommentarer

Debatt om grønne skatter

Mange er opptatt av at avgiftene på olje, kull og gass må bli høyere, slik at karbonfrie energiformer blir mer konkurransedyktige. Men hvor høye må avgiftene være for å få tilstrekkelig fart i omstillingen? Og hvordan skal man få folk til å akseptere så høye avgifter? Svaret er å dele pengene ut igjen til forbrukerne, slik at de fleste tjener mer på det enn de betaler, mener tilhengerne av en «Karbonavgift til fordeling». På helgas lokallagssamling tok vi debatten.

Les mer…

3kommentarer

Superververen

Besteforeldrenes klimaaksjon trenger å bli flere og øke presset på politikerne. Derfor har nestleder Gro Nylander dratt i gang en vervekonkurranse med premie for foreningens superverver. Men slik det ser ut nå, er det fare for at det blir hun selv som stikker av med premien, fortalte hun lattermildt på Besteforeldrenes aktivist-møte i helga. – Min opplevelse er at det går helt fint å være litt pågående! De fleste ønsker jo å være på rette sida i klimakampen, ikke sant?

Les mer…

1kommentar

– En tøff gjeng!

Billedkunstner Tone Toft fra Brasøy er nylig blitt lokalkontakt på Helgeland. Denne helga var hun i Oslo og møtte et trettitalls andre besteforeldreaktivister fra rundt om i landet, for utveksling av ideer og erfaringer. – Veldig kjekt med et slikt aktivist-seminar, sier hun. For meg som nykomling var det særlig fint å oppleve fellesskapet i denne tøffe og handlingsorienterte gjengen – som ikke henfaller til klimapessimisme. Det trenger vi ikke mer av. Men noen som tror at det nytter!

Les mer…

!Skriv en kommentar

– Bedre å brenne enn å visne

– Vi er jo stadig flere som kjenner på at det er ikke nok å elske barnebarna hvis vi ikke også prøver å bidra litt til at kloden blir OK for dem å leve på, sier nestleder i Besteforeldreaksjonen, Gro Nylander til VG lørdag. Avisen har tatt fram en gammel reportasje der hun får leve ut barndommens drøm om å bli ballerina. I dag drømmer hun om politikere som tør å ta avgjørelser som er viktige og riktige: – Solidaritet med fremtidige generasjoner, så olja får ligge der den er.

Les mer…

!Skriv en kommentar

Sinke blant storbyene

Stavanger legger opp til 40 prosent kimakutt i 2030. Dermed havner de langt bak de andre norske storbyene, påpeker Per Hjalmar Svae – pensjonert miljøkoordinator i Hordaland fylkeskommune – i en kronikk i dagens Stavanger Aftenblad. Det er også alt for seint i forhold til Parisavtalen. – Jeg håper innspill som dette, med konstruktiv kritikk utenfra, kan bidra til å skjerpe bevisstheten i Stavanger, sier Svae, som også har henvendt seg direkte til politikerne i byen.

Les mer…

1kommentar

Flere klimabesteforeldre!

Besteforeldrenes klimaaksjon har nå passert 1800 medlemmer. En hel del har meldt seg inn i forbindelse med oppmerksomheten rundt klimasøksmålet. Nestleder Gro Nylander er glad. – Det lover godt. Det betyr mye, sier hun. Men vi trenger å bli enda flere for å øke presset på politikerne! Derfor har hun dratt i gang en vervekampanje blant medlemmene. – Målet må være 2000 før landsmøtet til høsten. Det er realistisk. Og husk at hver eneste én teller!

Les mer…

1kommentar

Vervekampanje – bli med!

Besteforeldrenes klimaaksjon nærmer seg 1800 medlemmer. En hel del har meldt seg inn i forbindelse med oppmerksomheten rundt klimasøksmålet. – Hurra! sier nestleder Gro Nylander. Det lover godt! Men vi trenger å vokse og bli enda mange flere for å øke presset på politikerne så de snur i tide, og i praksis. Nå vil hun ha en vervekampanje blant medlemmene. – Målet må være at vi skal passere 2000 i løpet av dette året. Det er realistisk. Og hver eneste én teller!

Les mer…

1kommentar

Folkelig motstand nytter

Billedkunstner Tone Toft på Brasøy i Helgeland har lenge vært medlem av Besteforeldreaksjonen. Nylig har hun tatt et skritt videre og blitt lokalkontakt for organisasjonen. – Da jeg ble kjent med at Besteforeldrene ville gå inn som partshjelper til Greenpeace og Natur og Ungdom i klimarettsaken i Oslo, ble jeg glad og bestemte meg for å bli mer aktiv. Disse modige og tydelige folka ville jeg være en del av. Kall det gjerne mitt nyttårsforsett i 2018!

Les mer…

4kommentarer